معرفی وبلاگ
چو ایران نباشد تن من مباد ** بر این بوم و بر زنده یک تن مباد. سیاوش منم نه از پریزادگان ** از ایرانم از شهر آزادگان که ایران بهشت است یا بوستان ܔܔܔܜܔܔღ ღܔܜܔܔܔܔ زیــبــایـیــهــای ایـــــــران مـــــن
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 45375
تعداد نوشته ها : 7
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

 ايل گلي ( شاه گلي ) از گردشگاه هاي زيباي تبريز است كه در جنوب شرقي تبريز بر دامنه تپه اي واقع شده . ايل گلي استخري بزرگ به شكل مربع به مساحت 54 هزار و 675 متر مربع است و در جنوب آن تپه اي وجود دارد كه آن را از بالا تا پايين ، همسطح استخر ، پله بندي كرده و نهر آبي از آن به سمت پايين روان است . در مركز استخر ، عمارتي به شيوه  سنتي در دو طبقه ساخته شده و اطراف استخر به صورت پارك بسيار زيبا و فرح بخشي درآمده كه يكي از زيباترين جاذبه هاي گردشگري آذربايجان شرقي به شمار مي رود .

آنوبانيني توسعه اين محل را در جهت گسترش توريسم منطقه بسيار مهم مي داند و از آنجا كه همكنون هتل بسيار زيبايي نيز در نزديكي آن بنا شده است توجه بيشتر به ايل گلي براي جذب روز افزون جهانگردان ضروري است .  بناي نخستين عمارت ايلگلي ( شاه گلي ) را به دوره آققويونلوها نسبت مي دهند كه يكبار در زمان صفوي و بار ديگر در زمان قاجار ، توسط " قهرمان ميرزا " پسر " عباس ميرزا نايب السلطنه " در ايام حكمراني بر آذربايجان ، بازسازي شده است. درباره تاريخ بناي ايل‌گلي اطلاعات زيادي وجود ندارد ؛ ولي كاخ مذكور بر اثر فرسودگي ناشي از گذشت زمان و رطوبت ناشي از آب استخر در سال ۱۳۴۶ خورشيدي تخريب و در سال ۱۳۴۹ خورشيدي كاخ دو طبقه‌اي با سبك و سياق عمارت قديمي احداث گرديد و مورد بهره‌ برداري قرار گرفت .

پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران ، ايل‌گلي به‌ مدت چند سال تعطيل شد و بلا استفاده ماند . ولي پس از مدتي اين مكان بازگشايي گرديد و هم ‌اكنون مردم تبريز همانند روز هاي پيش از انقلاب ، در روزهاي تعطيل و مناسبت‌ هاي گوناگون در اين مكان حضور مي ‌يابند .

« نادر ميرزا » درباره ايل گلي مي ‌نويسد : « اين آبگير در اوايل حكومت قاجار ، ملك يك سلسله از مساوات تبريز و انباشته از خاك و ريگ بود . قهرمان ميرزا پسر هشتم عباس ميرزا نايب ‌السلطنه كه در آن هنگام حكمران آذربايجان بود ، آن ملك را در مقابل سالي سي و پنج خروار غله بخريد . سپس در آبادي و عمران آن همت گماشت » . اعتماد السلطنه نيز در اين باره مي‌ نويسد : « عمارت درياچه عبارت از كلاه ‌فرنگي دو طبقه بسيار آبادي است و بزرگي اين درياچه به درجه‌ اي است كه به‌ قدر دو آسيا سنگ آب در آن وارد مي ‌شود ؛ ولي مدت شش ماه از آب پر مي ‌گردد»

1390/9/28 16:30
X